FORTSÄTTNING SYNDERNAS FÖRLÅTELSE

Blev mycket reaktioner på förra inlägget,och det blev jag jätteglad för. Många bryr sej tydligen,och jag går här och våndas hur jag skall göra till vintern. Försöker få Linda och Livius att följa med,men det innebär en del problem för Linda,som skall läsa på distans,men måste på en del semenarium under tiden. Jag har svårt att bli kvar i Sverige på grund av att klimatet inte är bra för mej på vintern.Samtidigt tycker hon att jag skall köra själv,som att hon tycker det är lång tid ifrån varandra,och Livius ändrar sej ju så mycket på 6 månader. Så det är verkligen svårt. Om jag blir hemma betyder det troligtvis mycket läkarbesök,för lungernas skull,och samtidigt blir jag så deprimerad när det är vinter. Men jag vill ju inte missa de viktigaste månaderna i Livius liv,då alla intryck och annat skall utvecklas. Finns ju en möjlighet att köra ner och flyga hem till jul och sen flyga ner igen. Mycket att tänka på. Därför blir jag så glad när ni kommer med kommentarer,finns alltid något jag tar till mej,så fortsätt med det,även negativa kommentarer såklart.

Så var det fredag igen och det blir första gången jag går på dansen nykter.Varför är det så djävla svårt att slappna av och vara sej själv när man inte har druckit? Känner sej som man gick med stylltor när man dansar nykter.Och tro det eller ej känner mej blyg och osäker när jag skall bjuda upp. Men jag har lovat en hel del damer på dansen att jag skall vara nykter så man får väl försöka,skulle det kännas för konstigt så kan jag ju gå hem till min husbil och lägga mej.

På tal om husbil.Lämnade in den och fick ny markis(från den gamle husbilen) Den var 40 cm kortare,men dom satte den mitt över dörröppningen,så nu kan jag inte sätta på yttertältet,för då kan jag inte öppna dörren.Väl genomtänkt?
Så nu får jag in en gång till och ändra igen.Man blir ju så lycklig? Sen skall kopplingen också göras vid,men fördelen är ju att det är i ordning allt om det blir köra av.

Nu återstår att få syndernas förlåtelse från Lindas släktingar. Vi skall ju ha namngivning den 22 augusti för Livius,så då vill man ju kunna se dom i ögonen även om man skäms lite.Men hoppas på det. Han skall hetaLIVIUS EMIL-AUGUST
LÖFSTEDT MÅNSSON.  Många oppunenter men så blir det. VÄL MÖTT  DAGENS VISDOMSORD

STÄLL GÄRNA TILL MED EN SCEN.MEN VAR DÅ PÅ TEATERN

SYNDERNAS FÖRLÅTELSE

Var på fest i tydinge,jättetrevligt crister kom dit. Sen blev det till att åka till Gurkan,och det kunde jag lika bra skitigt i. Jag blev så djävla berusad,blev av med klocka hatt och solglasögon plus min snusdosa,och ringde linda mitt i natten och ville bli hemkörd till tydinge. Skulle hämta Livius hos åsas syster,och där har jag tydligen gjort bort mej ordentligt(visserligen kommer jag inte ihåg med vad,men varit mycket pinsam enligt Linda) Sen skulle vi nyktra till hela söndagen,och jag skickade sms efter sms till Linda,inget svar.Tänkte Nu har jag skitit i det blå skåpet. Hon ringde mej 8 på kvällen och undrade varför jag inte kom hem. Telefonen hade lagt av inga sms gick fram, så jag fick syndernas förlåtelse,och fick komma hem igen.Så nu har jag lovat mej själva ingen sprit på minst 14 dagar. Det är så fort jag dricker vanlig vodka jag blir så jäkla stukad,så hädanefter blir det bara öl och vin. Nu skall jag bara be lindas morbror och moster om ursäkt också.Trodde alla visste hur jag är ,men finns fortfarande folk som inte vet det.

Har lämnat in husbilen idag och skall hämta den vi 4:a tiden.Skall få ny markis och batteriladdare,så jag hoppas verkligen den är färdig.Längtar efter att få köra ut igen.Vill verkligen komma iväg till spanien,eller kanske det blir turkiet istället.Har fått lite informaton att det är lika långt,lika varmt,men betydligt billigare. Men måste kolla upp med visum och annat innan jag bestämmer  mej.Turkiet tillhör ju inte eu,så lite annorlunda blir det alldeles klart. Känns lite  osäkert att köra dit ensam. NÅGON SOM ÄR HÅGAD ATT FÖLJA MED? Räknar med att sticka runt den 18 september,och kanske hemma igen till ibörjan av april.Hör gärna av er.

Imorgon är det bilveteranträff i tydinge och då kommer gurkan dit,så får vi se hur det blir. Han skall komma i sin nyinköpta likbil(jag skall varjefall inte åka i den) Det räcker med sista körningen.Nog nu för denna gång  VÄL MÖTT
DAGENS VISDOMSORD        BÄTTRE FRISK OCH RIK ÄN FATTIG OCH SJUK

GNÄLL

Måste få gnälla lite. Har så djävla ont av hostningen,mina muskler släpper överallt,halva magen har en stor blodutgutelse. Finns inget att göra mer än smärtlindring,och det vill jag helst inte ta. Tycker man stoppar i sej tabletter nog ändå. Tar 6 tabletter varje morgon plus andningsmaskinen en ampull plus inhalatorerna,så det står mej upp i halsen.Det blir ju en ond cirkel,då jag måste ta cortison för andningens skull,samtidigt som den är skull till att musklerna släpper.Skall till doktorn den 19 augusti,så får vi se om det blir syrgas eller något annat. Samtidigt skall jag in och göra ballongsprängning i en artär bakom hjärtat,så lite jobbigt är det hela allt. Men ändå är det jobbigast på morgonen då jag inte får luft.Lyckas ofta klara mej från panikkänslan,men den är inte långt borta. Därför åker jag till spanien på vintern då varmt väder är bäst för mej. Doktorn skall hjälpa mej söka handikappbidrag som hjälp till resa och uppehälle där. Tyvärr har jag bara 75% sjukbidrag,så det blir inte så mycket i månaden jag har att leva på.Skönt få gnälla av sej lite,men nog nu med det.

Imorgon skall jag till gurkan på 50:års fest,och det kommer att kräva sin man.150 Raggare kommer och jag,räknade med 4 dagar men jag skall ju tack o lov lämna bilen på måndag,så jag måste ju köra hem på söndag. Jag skall få ny markis på husbilen då den som sitter där inte fungerade tillfredsställande(jag klantade mej som vanligt och bröt det ena stödbenet). Annars längtar jag verkligen efter att få köra långväga med den.Trivs fantastiskt bra i den,med så många fler finesser än i den gamle.

Nu skall jag iväg och tömma ett dödsbo(jag har folk som bär) en nerrökt lägenhet. Nästan så att man spyr när man kommer dit. Fy Fan för inpyrd rök.Måste totalsaneras,men inte av mej tack o lov.

Ikväll blir det tydinge,skönt att få koppla av igen innan den stora persen. Nu har jag gnällt nog för idag.VÄL MÖTT
DAGENS VISDOMSORD      GNÄLL GÄRNA ,EN LYSSNA OCKSÅ PÅ ANDRAS GNÄLL UTAN IRRITATION

HUSBIL OCH ANNAT

Hämtat hem min nya husbil.Körde ut till tyding med Linda och Livius för att lasta över allt ifrån den gamle.Hur man kan få plats med så mycket i en husbil är helt otroligt.Men till slut så var det på plats.Tyvärr hölt inte markisen för kvällen,men tack och lov blev jag lovad en ny från husvagnsreserven i Kristianstad.Skall lämna bilen på måndag. Allt el från 12 volts batteriet,fungerade ej.Irriterande så det förslår,ner till firman och gnällde.Han kom ut tryckte på kontakten innanför dörren,och vips allt fungerade igen.Jag hade råkat slå ifrån elen själv(typiskt mej) Likadant med lastningen,när allt var klart (efter mycket stånk och stön från mej) och vi kört kom jag plötsligt på att jag har 2 takboxar för att lasta i också. Alltså hälften av sakerna hade kunnat ligga där. Man blir ju så lycklig,så mycket jobb också göra om det mesta.Men, men, tid har jag ju. Annars är jag djävligt glad för den,med många fler finnesser än i den gamle. Gaslarm,inbrottslarm,servo,kassettoa med duch,elvärme och fasta vattentankar.,

På lördag skall jag till Gurkan på 4;a dagars fest men det smög sej ju nu eftersom bilen skall in på måndag(kanske tur för mej och min lever),Så det blir normalfest för mej,endast lördag, vakna till på söndag och köra tillbaks på måndag.Men får väl hämta han på kvällen så han kan följa med till tydinge(risken är förståss att man inte får bli kvar där,om vi kommer igång.Risker man får ta.

Skall till doktorn den 19 augusti,måste se om det finns någon medicin för mej,så inte hela kroppen går isönder. Det blir värre och värre. Skall få någon annan smärtlindring. Morfinet gör att jag spyr och citadonen mår jag illa av. Cortisonen får kan jag inte sluta med på grund av andningen. Men ont krut osv, så jag skall vara kvar tills jag blir 96 år,det har jag sett på facebook,och kan man inte lita på det skrivna,vad skall man då lita på? Nu var jag ironisk.

Jag har lite tankar om att skriva om min barn och ungdom här på bloggen .Skriva för mej själv och låtsas som om ingen läser den.  Det får ju bli spridda ihågkomster,för tyvärr har väl ålder stuckit iväg lite och jag har glömt mycket. Kan ju dyka upp när man skriver.  Vi får se vad det lider. VÄL MÖTT  DAGENS VISDOMSORD   TA DAGEN SOM DEN KOMMER.GÅRDAGENKAN MAN INTE GÖRA NÅGOT ÅT.

ÄNNU EN DAG

En regnig men trevlig helg i tydinge,förutom att jag hostat sönder ännu en muskel i magen,AJ. Medicinen gör att alla muskler och skelett blir skört,samtidigt med andningssvårigheter. Vad skall man göra,måste ha den för andningens skull. Och ingenting kan dom göra för smärtan,mer en att ge morfin,och den bara spyr jag av. Man får verkligen igen för gamla synders skull. Kryckorna fram igen och alla sorters tabletter för att inte hosta,eller skratta, alla kraftansträngningar får jag undvika.men men livet får ju gå vidare ändå. Varjefall skönt att få gnälla något,är inte mer än människa(fast vissa betvivlar det ibland).
Skall till Helsingör idag med Linda Livius.Hon skall ju också få komma någonstans,men kanske blir det av att vi kör upp till Katrineholm,där våra vänner ifrån Spanien bor.Dom ringde igår och ville vi skulle komma.Blev så glad när jag hörde ifrån dom,blir väl lite hölekenköleken när vi träffas isåfall.

Imorgon skall jag hämta nya husbilen,(är som ett barn på julafton),sen skall vi köra ut och lasta den. I denne får jag ta 6 passagerare,så nu kan jag ta vem jag vill med mej och köra.Inte bara fördelar kanske? alla vet ju om att jag har plats.
Ända nackdelen är att jag får inte in barnvagnen,får tvunget ha den på cykelstället,blir så djävla skitig bara. Har ivarjefall plats till Livius därinne,så han inte behöver att ligga kvar i vagnen.

På lördag blir det årets fest,då jag skall till min vän Gurkan,som fyller 50 år. Blir 150 raggare med fria tyglar,brukar hålla på i 4 dagar, och sen skall han med mej ut till tydinge. Kan hända precis vad som helst(börjar faktiskt känna mej lite för gammal för de här festerna)Sen får jag alltid reda på dagen efter vad som hänt (inte alltid lika roligt)

Nu skall jag ringa vårdcentralen och sedan till Danmark.  VÄL MÖTT  DAGENS VISDOMSORD
KRAMA VARANDRA VARJE DAG


EN BRA DAG

Dagen började med att jag körde till Ysane kl 8 imorse. När jag körde förbi husvagnsreserven såg jag dom fått in en ny husbil,stannade till och tittade,inget pris eller andra uppgifter. Den såg bra ut. Färdig för dagen så stannade jag till igen ,gick in och frågade om den. Fick in den igår,sa dom. Köpt sa jag,så jag blev med ny husbil idag.Glad som en speleman,skall hämta den nästa fredag.Den har allt som jag saknade på den gammle. Som det kan bli i stundens ingivelse,ser  verkligen fram emot att hämta den.
Skall ut till tydinge imorgon och lasta av den andre i syrrans tält,sen är det dans på kvällen. Så djävla roligt det är att dansa.Man känner sej som i en klädesaffär fast utan pengar. Man får klämma och känna men kan inte ta med sej hem.
Skall bli i tydinge till söndag.

På måndag tänkte jag åka till Helsingör och handla lite för framtida bruk,skall bli roligt.Jag kör dit "svärmor" kör hem ! perfekt fördelning.Trevlig stad att gå runt i,många fina barer god stämning och mycket god öl. Aldrig smakar öl så gott, som när man är ute,eller hur?Och livet blir fan så mycket trevligare,med lite öl innanför västen.Visserligen mycket gråare när man vaknar dagen efter,men vem kan vara lycklig jämt?

Livius var hos doktorn idag. Nästan 4 kg, 55 cm lång och frisk. Så tilläggsvällingen har hjälpt ,fast han ogillar att ta flaskan(inte alls lik sin far) Får lura han lite bröst lite flaska( där är han däremot lik pappa) Men allt var toppen och det är ju skönt. Nu skall jag äta lite glass och slappa i soffan. VÄL MÖTT DAGENS VISDOMSORD   VAR  VÄNLIG MOT DINA OVÄNNER, SÅ BLIR DOM FÖRRVIRRADE

SKRÄCK


Skräck är att mina stora barn inte tror jag älskar dom för att jag fått en liten till.
Skräck är att Livius höll på att kvävas i sina spyor igår om inte Linda kommit in precis.
Skräck är att veta man varit en dålig far och farfar i hela sitt liv.
Skräck är att veta man inte får uppleva sina barn bli gammla,men det är ju tur att ordningen är så att föräldrarna går först.
Skräck är att mista något av sina barn.
Skräck är att inte kännad sej älskad
Skräck är att känna sej ensam i tvåsamhet.
Skräck är att inte känna sej hemma någonstans
Skräck är att inte räcka till

Detta är min skräck,andra har säkert något annat.

Kanske är meningen att jag fått en andra chans,att ge Livius allt det jag missade med mina andra barn. Tid och möjlighet har jag. Hoppas det blir så.

Blev verkligen rädd igår när Livius inte kunde andas ordentligt.Tänkte på min store som hade sådana problem som liten
ofta krupp och kraftig astma. Och jag vet ju med mej själv när andningen tryter.
Men allting ordnade sig till sist och det är huvudsaken,även om man får sej en tankeställare.
Ta vara på varje minut i livet.

Så sagt blev Hollandsresan inställd men jag skall ut till tydinge istället och ta vara på min tid.
VÄL MÖTT DAGENS VISDOMSORD  TA VARA PÅ VARANDRA


SOM ALLA ANDRA DAGAR

Ännu en händelselös dag till spillo.Hur skall man kunna fylla ut sitt liv när man bara längtar bort hela tiden?Tror jag måste vara schizofren,är jag här längtar jag dit,är jag där längtar jag hit. Vill igentligen bara ge mej iväg och ta dagen som den kommer,men som vanligt sätter ekonomin käppar i hjulet. Tänkte jag skulle köra söderut, ner i Frankrike och Spanien i början på september,försöka stanna på vägen där det inte kostar något,men det är ju lite riskabelt när man är ensam i bilen,men tror och hoppas att jag kan ta mej i kragen och göra det. Innerst inne är jag en feg jäkel. Och samtidigt är det rätt trist att uppleva saker ensam och inte tillsammans med någon att dela det med. Linda har ju Livius och sin skola,så det blir till att åka själv. Tankarna mal i huvudet hela tiden. Hon vill jag skall stanna hemma i vinter,men jag får panik bara jag tänker på att tillbringa en kall och snöig vinter i Sverige. Min kropp och själ behöver sol och varma dagar året om.(skulle förvisso kunna gå på solarie) Vi får se hur det blir,vinner säkert på tips eller något,det brukar ju ordna sej till det bästa så småningom.

Livius blir bara underbarare och underbarare för varje dag.Dessa leende som kommer kan ju smälta is.Lika förvånad varje gång jag ser honom,att jag kunnat åstadkomma detta underverk i min ålder.(starka saker tydligen,kan låna ut mina kalsonger om någon behöver). Nej förresten jag har gjort vad jag skall för att trygga tillväxten nu. Kan ju inte befolka jorden med Löfstedtar,hur skulle då dom i sista ledet se ut? På torsdag skall vi till läkaren med Lvius,han går inte upp i vikt som dom vill,fast han ligger vid matkantinen mesta delen av dagen. Han är mycket mer intresserad av dom än jag.

Har varit och tittat på ny husbil,och blir det som jag vill så bytar jag i slutet av augusti. Så håll tummarna.Den är något mindre men diesel och modernare,räcker mer än väl till mej. Nog nu  VÄL MÖTT DAGENS VISDOMSORD

HOSTA INTE ÖVER EN ASKKOPP

MÅNGT OM MYCKE

Äntligen här igen. Det blir dåligt med tid att skriva när jag är i Tydinge,ingen data tillgänglig där. Lördagen var kanonkul med dans och se o höra Spotnicks,dessa gamla uvar spelar helt underbart. Ca 300 pers och fullt ös,och man tror ju man kan alla bitarna så det blev o sjunga med hellre än bra,men roligt(kanske inte så mycket för omgivningen,men iallafall) Och sen dans till en bra orkester,vad kan en gammal man mer bergära.Tänk vad kvinnorna blir snygga när man druckit lite.Tur man slipper vakna med dom på morgonen,kan bli mörkrädd för mindre.Annars en mycket trevlig vecka med ganska bra väder och mycket skoj. Tur man åker hem till Linda och Livius emmelanåt och vilar upp.

Skall köra lastbil idag för auktionsverket,men behöver inte bära något,tur är det då jag har haft känning i bröstet,men har blivit kallad till dr inom 2 månader.Lite nervös var jag igår då jag mådde uselt,konstigt man skall vara så rädd för att åka in.

Tyvärr blev det inget av med att åka till Holland. När vi lastat av och skulla lasta det vi ska ha med kolla vi regpappern och såg att jag får bara ha en passagerare. Körde ut till besiktningen och prata med dom. Eftersom inte bältena var fastsatta i en balk utan direkt på golvet gick den inte igenom,så jag måste sätta in balkar och typa om den innan jag kan ta passagerare. Snacka om lagen om alltings djävlighet. Campingen var redan betald och bokad.Men det är smällar man får ta. Får köra ut till tydinge igen på torsdag,det är ju dans på fredag ,så det var väl någon mening med det.

Men skall köra med Linda och Livius till Österle och titta på tisd-tors blir mysigt. Hon är så snäll och sådan klippa väl värd allt. Kanske vi kör till Simrishamn och går runt lite ,bara vädret tillåter,men bara att köra där är värd resan alltid mycket att titta på. Vill så gärna ge henne allt men varken ekonomi eller ork håller.

Ska försöka bli lite mer duktig med att skriva tills dess. VÄL MÖTT  DAGENS VISDOMSORD
B ÄTTRE FÖRSÖKA ÄN ATT ALDRIG PROVA

BLA BLA

Hemma igen efter en slitsam helg. Massor av folk på campingen,och alla dessa MC,man blir verkligen sugen(gubbasjuk eller?) men jag vill inte sluta som en wannabee,så det får hålla sej till husbilen.Första kvällen satt uppe till 0500 och min sköna stämma gjorde sej hörd överallt. Jag fick ha stödben för att ta mej till husbilen sen. Det är konstigt hur berusad jag än varit,vaknar jag alltid upp på rätt ställe dagen efter(om man nu kan tycka det är rätt plats i sin egen säng ensam?)Men roligt har jag haft och inga större skandaler har rapporterats,folk kände vid mej även dagen efter.
Vädret har ju varit underbart med 29 grader i vattnet,annars är man ju ett riktigt skrå när man skall hoppa i,så jag tycker det var en bra temperatur. Konstigt ju äldre man blir så fegare blir man.

Nu skall jag till BVC med Livius veckokontroll.Han växer som sjutton är 55 cm nu och går upp i vikt enligt sin kurva. Så härligt nu när han är med mycket mer.Man skulle kunna äta upp han,kan inte sluta och pussa honom.Älskar honom av hela mitt hjärta.Att en liten kan skänka en så mycket glädje och lycka är helt otroligt, men Linda skall verkligen ha all respekt som tar hand om honom 90% av tiden,då jag i min egoism är på annat håll . Men det är som jag inte kan falla till ro riktigt igen. Efter två giftemål och en del förhållande känns det som man inte vågar riktigt igen,säkerligen mitt eget  fel(troligtvis luffarblodet i mej).
Går så i ångest hela tiden,både vill och inte vill. Känns som om jag aldrig kan köra iväg igen utan dåligt samvete.
Tror också att jag känner mej lite rädd för åldersskillnaden,när Livius är femton är jag 74 år,verkligen skrämmande.

Hoppas han blir stark så han kan köra mej  med rullatorn? Lite att man inte kan sia om framtiden, för det hade varit skönt att veta. Men ont krut osv.

Sen på tal om gubbasjuk,så har jag nog alla symptom,men härligt är det. Kvinnorna blir vackrare spriten godare och förståndet sämre.  Nog för denna gång  VÄL MÖTT  DAGENS VISDOMSORD.
VÅGA VARA DEJ SJÄLV  INGEN ANNAN KAN

VÄRMEN O ANNAT

Man känner sej som osten på en pizza,kladdig och degig i den här värmen. Skall åka ut till tydinge och slänga mej i vattnet,underbart, sen blir det att sätta sej o bli varm igen. Kanske en iskall öl hjälper,men det blir så gärna fler,inte alltid så bra.
Varit hemma hos Linda och Livius ett par dagar nu,så roligt nu han är vaken lite mer och följer en när man jollrar med honom. Varför blir man så barnslig så fort en liten bebis är där? Han fattar ju halv sju ändå. Badade med Livius i nästan 40 minuter,gick inte att ta upp honom,så fort man försökte så skrek han.Trivdes verkligen.i vattnet,Klart han kände väl sej hemma där. Man blir så oerhört lycklig var gång man ser honom,och otillräcklig,ännu mer nu när jag fick reda på om hjärtat,vill ju helst vara kvar några år till,så man hinner visa honom om blommor och bin  och mer.Men ont krut förgås inte så lätt. Bilen kommer måste iväg. Mer nästa gång  VÄL MÖTT  DAGENS VISDOMSORD.   SMILA OCH DU BLIR HJÄRTLIGT BEMÖTTLIVIUS BLA

Vill så gärna berätta om Livus,men än så länge är det mest äta,skita o sova.Han håller sn kurva och vuxit bra,är nu 52 cm.Kan glädja framtida flickvänner att han blir nog till belåtenhet? Hoppas snäll också. Nu är han iallafall snäll,sover från ca 22 till 05.Största jobbet har Linda då jag sällan är hemma. Älskar verkligen min son,men det märks att man börjar bli äldre,visserligen tror jag man har mer tålamod nu än när man var yngre,man att gå och bära och byta är väl kanske inte
lika självklart längre.(man bygger verkligen upp sina skuldkänslor) Ville väl egentligen vara hos honom dygnet runt,men har väl blivit lite mer att tänka på mej själv. Sen jag skilde mej sista gången vill jag verkligen inte binda upp mej med händerna bakom ryggen fler gånger. Frihet inom rimliga gränser har verkligen blivit ett behov, sårar säkert en del, men med ålderns rätt får jag tänka på mej själv nu. Älskar att umgås och träffa nya kvinnor (klart även män ,men inte lika intressanta) Att leva och bo i husbilen har blivit en del av mej. Den friheten att stanna var man vill eller köra vidare och hela tiden träffa nytt folk är obetaldbar.
Säkerligen tycker de flesta att jag är väldigt egoistisk nu,men jag vill försöka ta till vara varje dag som den siste.
Varje dag oroar man sej för barnen(förstår mossan nu barnen blir aldrig stora) än det ena eller andra, eller så är det ekonomin eller kanske andra bekymmer. Det mesta underlättar när jag är i husbilen och får råda mej själv,kanske ta ett glas eller två också. Även det är en viss frihet.
Ser verkligen fram emot helgen med fint väder ,bra band Göinge Hjältar som spelar blues och bonna rock, en kall öl i goda vänners lag och mycket dans (också en sak som kommit med åldern, att lyssna på dansmusik. det var ju tabu som yngre.) Nog snackat denna gång skall försöka skriva mer senare VÄL MÖTT.          DAGENS VISDOMSORD
ÄT INTE GUL SNÖ

RSS 2.0