MÅNDAGBidster.com - Klickkampanj 
En ny vecka på ingående,startar med att jag skall till dr.Passa på och hälsa på min exfru som ligger där och skall gå igenom det samma som mej.Hon är den starkaste kvinna jag någonsin känt. Mor till mina fyra barn,och gått igenom så mycket. Bla 28 år med mej.Min son ringde just och undrade om jag var nervös,hans mamma var lite sa han,men dr hade sagt att det är ett väldigt enkelt ingrepp.Får gå hem samma dag,men det hjälps inte lite pirrigt är det allt.Skall bli skönt när det är över.
Många har hört av sej och tycker det skall bli roligt att jag öppnar ett antikvariat.Det känns verkligen skönt för mej att så många tror på det.Tror ju inte själv att det kommer bli något vinstgivande företag,bara det betalar hyran och omkostnaderna så är jag nöjd.Problemet nu är att få tag i så mycket böcker och hyllor som jag behöver. Räknar med att försöka ha ca 3000 böcker när jag öppnar,sen tänkte jag köra med konceptet byta 2 mot en och en avgift på 10:-.Alltså dvd,serietidningar och pocket kommer man att kunna byta 2-1 + avgift.
Gammal essetidee från malmö,finns ingen som gör så nu,och tror faktiskt själv på ideen.Skall förhandla med ägaren denna vecka,så får vi se när det blir aktuellt att öppna.
På söndag skall jag hålla auktion i Ystad,en tradition som är inne på åttonde året. Första söndagen i september varje år.Peppar peppar har vi alltid haft tur med vädret och hoppas det blir så i år också.
Nu verkar den djävla hösten vara på intågande,kallt på nätterna(tur man får ligga under tak)och så där på dagarna.Längtar redan efter sommaren nästa år.Man har så många önskningar om hur det skall vara,så man blir frusterad när det inte blir precis så. Fast jag försöker leva för varje dag ,kan jag inte låta bli att planera för framtiden,och framtida utflykter.Sitter här och kollar på kartan och lägger upp körväg i europa till våren.Letar spännande resmål som vi kan nå med husbilen. Tänkte försöka göra lite av en matresa(tänk få äta sej igenom europa)prova olika länders specialliteter.Hålla oss bortom de stora vägarna och försöka köra igenom de genuina
i länderna.Borde ju bli både billigare och intressantare att slippa turistfällorna.Samtidigt så är det flera av dom här länderna jag aldrig varit i förut (har varit i 63 länder hitills)Har sagt att jag vill försöka besöka 100 länder innan det är tid.Tänk så många nya länder det tillkommit bara de sista 10 åren.Kartan är verkligen inte som man lärde i skolan.Men det är ju inte mycket annat heller,(inte ens 1+1 är ju säkert 2) Om man tänker 50 år så är det ju inte lång tid,men ser man på vad som hänt under dom åren,är man glad man varit med(om man räknar bort dom flummiga åren villsäga) Bara att försöka berätta om när jag själv var barn utan TV? Har det inte alltid funnits?
Man fick ju leka med sej själv.(i och för sig ganska trevligt det också) eller med kompisarna på gatan.Jag är uppväxt i arbetarkvarteren i Malmö på Jerusalemsgatan(nuvarande Carolicity)Där fanns verkligen inte mycket att syssla med(troligtvis blev det mest hyss)Det var verkligen fattigkvarter,men ändå vilken sammanhållning mellan kompisarna fast ingen hade något av dyrare slag.Lekte oftast indianer och vita? gjorde våra egna gevär och pistoler(ibland gick det hett till har fortfarande ärr) Nej nu börjar jag spåra ur.Tänkte skriva om min barndom om någon intresserad av 50-talet lite senare.så VÄL MÖTT DAGENS VISDOMSORD GLÄD ANDRA SÅ BLIR DU GLAD SJÄLV
Bli en vinnare

EN NY DAGAffiliator Affiliateprogram 
Vaknar tidigt utvilad och känner mej bra. Var på fest i Trelleborg igår med min syster och svåger. Hemma hos en underbar människa och förträfflig i köket.Drack endast 2 öl och en irish coffe,därav att jag mår så bra.Chockade Linda med att vara hemma vid midnatt,vid fullt medvetande.(även mej själv) Äntligen känner jag att jag kommit till en nivå när drickandet inte kommer i första hand,utan att börja tänka på min kropps välstånd också.Har säkert  gjort sitt till att jag inte mår så bra.(när fan blir gammal blir han religös) Hoppas verkligen att det är hjärtat som är bekymmret,så kanske det känns bättre efter kärlsprängningen.
Ser med spänning fram emot hösten nu när jag har satt mej för att öppna ett antikvariat(gammal dröm) och bli hemma över vintern. Har tänkt att köra med böcker,serietidningar och dvd filmer,och öppet tre dagar i veckan.Målsättningen är att det skall betala hyran och omkostnader,så har jag ivarjefall något att göra som jag tycker om. Vi älskar böcker bägge två,och hon läser litteratur på högskola.Specialkunskap på barnböcker och klassiska författare.Så får jag ta hand om deckare thrillers och facklitteratur.  Vi planerar för fullt här hemma nu och jag jagar böcker överallt.FINNS DET NÅGON SOM HAR DVD FILMER BÖCKER ELLER SERIETIDNINGAR SÅ HÖR AV ER TILL MEJ.
Bara planeringen här halva nöjet. Vi skall bygga hyllor och måla om och sen sätta in alla böckerna i någon sorts ordning. Olika kategorier och det är inte det lättaste,vad skiljer egentligen en deckare från en thriller?Prosa och poesi?
Planerar att öppna i mitten av oktober.SKOJ SKOJ
Jag tänker ställa av husbilen över vintern så bor jag  i stan. Får ha den hos min exsvåger,så den kan stå med lite värme på,annars är risken den blir fördärvad.Vill inte köra med den i snö och slask,utan jag skall försöka gå överallt,så kanske flåset kan bli lite bättre också. Och går det som tänkt kommer jag även att gå och simma varje dag.Det är verkligen bra för andningen.
Sen har jag tänkt att anmäla mej till en kurs i italiensk matlagning.Älskar att laga mat,och det är ju spännande med något annat än de vanliga recepten. Nu skall jag fika och sen köra ut till tydinge och plocka ihop mina bord och stolar.  VÄL MÖTT DAGENS VISDOMSORD  DET KOMMER ALLTID EN DAG EFTER


DEPPAD


Firstdate.com 

Vet inte vad jag skall skriva idag.Känner mej så deprimerad(likadant varje höst) Konstigt att man går och tänker å hösten nu ,när det fortfarande är så fint väder,men ser framför mej hur kallt grått och obehagligt vädret är.Det blir ju troligtvis inte av med att  köra till varmare klimat denna vinter om inte något ointräffat händer(som en stor vinst tex) så att jag får råd att köra ändå.Om det blir så att jag blir i sverige över vintern skall jag gå på en Italiensk matlagningskurs bla.Även försöka hitta på något mer.Kan inte tänka mej sitta i en lägenhet hela vintern utan något att göra.Någon som har förslag på vad man kan hitta på till vinterhalvåret.Tycker inte om snö aktiviteter som skidor skridskor eller dyligt.HATAR VINTERN!
Kan inte förstå människor som åker till alperna och åker skidor.Men tack och lov tycker vi alla olika.Nej en solig strand på vintern det är lycka.
På måndag skall jag till hjärtdoktorn,hoppas verkligen det går bra så jag kan känna mej bättre.Min andning blir sämre och sämre,så jag hoppas det har med hjärtat att göra,så kanske det blir skillnad efteråt.Som det är nu får jag öka min medicinering varje vecka för att kunna andas ordentligt. Doktorn sa att hjärtat kunde göra så att det blev så.
Orkar för fan inte lyfta lilleman utan att bli anfådd.Har så svårt att få in i min skalle att det är så(mycket jag har svårt att få in i skallen förståss) När man är van att alltid göra allting själv och sen plötsligt inse att man inte kan det längre,är verkligen svårt att fatta. Klarar inte en gång av att få orgasm utan att få kraftig andnöd,så man börjar verkligen tappa lusten till det mesta.Vågar ju knappt ha sex. Skall det vara slut med det nu?(många hoppas nog) Förhoppningsvis är det de sista jag ger upp.Man kan förvisso ha det skönt ändå,utan orgasm.?
Har faktiskt några ideer om att öppna ett antikvariat,där man kan sitta utan för mycket arbete,med böcker som jag älskar.
Bara öppet ett par dagar i veckan,men ändå något att göra. Försöka speciallisera mej på faktaböcker.NÅGON SOM HAR NÅGRA ATT SÄLJA HÖR AV ER TILL MEJ.
Skall till tydinge ikväll och till palmfestivalen i trelleborg imorgon.Skall bli roligt.Jag är ju född i trelleborg så det känns lite som hemma.Skall hem till en kompis till min syster som vi kännt i många år. Trivs verkligen på den sidan av skåne,lite mormors gata. Mormor var min stora kärlek här i livet,har varit död sen 74 men jag saknar henne ändå.
Har alltid sagt att när det är tid för mej hoppas jag hon möter mej.
Idag blev det verkligen huller om buller,men jag har tappat tråden så vi håller för idag .VÄL MÖTT
DAGENS VISDOMSORD            DET FINNS ALLTID NÅGON SOM HAR DET VÄRRE

INTE BARA GNÄLL

Man har faktiskt mycket att vara glad för.Kan fortfarande stå upp utan hjälp,och ligga utan käpp.Har underbara barn,som bara skänker mej glädje.Har fått kontakt med vänner jag saknat genom fb.Och jag bestämmer själv över mitt liv.Vad kan man mer begära? Ser så mycket elände överallt.Finns alltid någon som har det värre än en själv. Sen kan man visserligen önska sej bättre ekonomi,men vem gör inte det?Svälter inte,kan unna mej att resa ibland.Så jag skall försöka sluta gnälla,även om det är skönt ibland.
Namngivningen närmar sig för Livius.Linda har varit fantastisk och ordnat allt.Planlagt allt med många roliga ideer.Skall faktiskt bli riktigt spännande,även om jag var väldigt emot det från början.Har ju aldrig gjort på detta viset förut.Känns konstigt att inte döpa honom,men vi anser att han själv skall få välja när han blir äldre.  Både Linda och jag är inte med i kyrkan(tror på vår herre,men inte på hans hantlangare här på jorden)så vi ansåg det var det bästa allternativet.Bara hoppas att vädret håller i sej så vi kan sitta i trädgården.Vi har bestämt att ingen sprit skall förekomma,bara kaffe,läsk och vatten.Känns skönt för min del,då jag har svårt att hålla igen.Sen är det roligt att det kommer så många ändå,även om vi fått en del avhopp(av olika anledningar) vi blir ca 33 st ändå och det är bra nog.
Vi skall plantera ett olivträd,som ett livets träd och även en påminnelse om våra resor söderut som vi hoppas få genomföra.

På  söndag skall jag ut till tydinge igen(har inte varit där på en hel vecka) med min nyservade bil.Nu har dom satt markisen rätt så jag kan ha yttertältet monterat och ändå öppna dörren.Även kopplingen är vidgjord,så man vågar köra i bergen.Nu skall jag bara byta packning i toaletten och sätta fast kappan med tryckknappar,sen är bilen helt ok.
Längtar verkligen efter att få köra iväg,vi skall köra uppåt i sverige en vecka i september hade vi tänkt,bara  vädret tillåter det. Tänkt köra upp mot Lidköping och kanske få träffa mina goda vänner där,och såklart få visa upp Livius.Linda tycker också det skall bli kul att komma iväg en vecka.

Har varit hos doktorn och skall lägga in om 100% sjukbidrag,då får jag ju ut lite mer per månad och det behövs verkligen.Inte lätt att leva på 7000:- i månaden med alla utgifter för husbil och camping,försäkringar och skatter,har ca 1500:- kvar en bra månad. Med full pension har jag ut 9000:- istället. Hoppas att det går igenom.

Väntar fortfarande på att få gjort sprängningen i blodkärlet,men senast i september skall det göras,sen får vi se hur allt utvecklar sej.Hoppet är det sista som lämnar en. Nog nu VÄL MÖTT  DAGENS VISDOMSORD
PINKA INTE I MOTVIND

IGÅNG IGEN

Äntligen igån igen efter lång bortvaro. Har fått skrivkramp,men skall försöka skriva om något. Är lite nervös för framtiden då jag skall göra en sprängning i en förträngd artär,plus att mina värden har blivit sämre.Var hos doktorn igår,och dom vill att jag skall börja med syrgas.Men jag vill inte,det känns som om man har givit upp och är på väg neråt. Jag tycker att man sett så många i sista stadiet och då har dom haft syrgas,så man blir livrädd. Jag har så mycket kvar att göra,helst nu när Livius  kommit till världen. Vill ju inte att mina barn skall bli pappalösa i tidig ålder. Samtidigt blir det troligtvis inget Spanien denna vintern,på grund av sjukdomen,utan vi har planerat köra Europa runt till våren om  allt går som det skall istället. Hade verkligen varit en upplevelse,som jag längtar till. Skall försöka se det optimistiskt att det kommer att ske.Vi får se hur det går med läkarbesöket idag,har ökat cortisonbehandlingen till 6 tabletter om dagen och det blir ju en ond cirkel,mer cortison sämre muskler,som går isönder när jag hostar,och tar jag inte cortisonen så kan jag inte andas. Så det  är lite kolera eller pest.SKÖNT ATT FÅ GNÄLLA LITE.! Nu skall vi gå över till lite positivt i tillvaron. Livius skall namngivas på lördag ,med ca 50 gäster. Så roligt att så många vill komma. Egentligen skulle man säga till alla att ta egen stol med sej.Det är det största problemet, att få sittplats till alla,men det ordnar sej säkert. Vädret skall ju bli bra ,så vi kan sitta ute i trädgården(blir ju lättare med alla barnen också) Skall bli skönt när det är över. Namnet är redan godkänt på skatteverket. Fullständigt namn blir Livius Emil-August Löfstedt Månsson. Skall kallas Livius så klart,dom båda andra namnen är släktnamn från min och Lindas sida. Min morfar hette Emil.
 Idag blev det mycket gnäll,men man har ju så många tankar,som man vill ha utlopp för,och jag har märkt att det hjälper mej mycket att få skriva(och man får ju ingen baksmälla av att skriva) Försöker verkligen att hålla nere spritkonsumtionen
och tar en dag i taget.Visserligen är ju allt i rosaskimmer när man är lagom berusad,men hade man bara kunnat stanna vid det istället för att man alltid skall se botten av flaskan(jag blir ju varken längre eller snyggare,fast man tror det)

Nej nu skall jag inrikta mej på resan till våren,som är tänkt att gå tillTyskland,Tjeckien,Slovakien,Ungern,Kroatien,Slovenien,Italien,Österrike,Schweiz,Frankrike,Belgien , Nederländerna och Danmark  12 länder beräknat på 3 månader. LÄNGTAR LÄNGTAR., Så nu gäller det att spara så mycket man kan.
Nu skall jag försöka skriva några dagar isträck,så tills nästa gång  VÄL MÖTT  DAGENS VISDOMSORD
TA EN DAG I TAGET DET ÄR BARA 24 TIMMAR PÅ DYGNET

EN VANLIG DAG

Vaknar vi 6 i vanlig ordning,spelar ingen roll när jag lägger mej.Är hemma hos Linda och min helt underbara son Livius.
Jag måste varit snäll i mitt förra liv,som får så underbara barn i detta. Så som jag levt och lever emellanåt borde jag sitta ensam på en pinnastol vid fönstret i en sliten etta och längta efter sällskap. Tänk så föreställer jag mej min framtid,att hittas död efter 14 dagar hängande över köksbordet. Sen min önskan är ju helt annorlunda.Jag önskar att jag trillar av pinn när det är på väg mot vinter och mörker så jag slipper det.Man har verkligen konstiga  funderingar emellanåt. Om döden och livet,men det har väl med åldern att göra. Tänk levt ett helt liv totalt meningslöst om det inte hade varit för barnen. Men skall inte klaga, har verkligen levt ut så mycket jag kunnat,och ännu mer nu sen sista skillsmässan.
Börjar så sakta at tänka efter,om det skall fortsätta så här eller om jag skall försöka en gång till? Börjar få panik nu när hösten närmar sig. Vill så mycket orkar så lite.
Nu skall jag ivarjefall ut till tydinge igen,det är veteranbilsträff ikväll. Gurkan kommer troligtvis med likbilen,så det blir väl uppståndelse där. Uppståndelse vid likbil blir nog rubrikerna?HAHA låter klassiskt tycker jag. Vi får se vem som kommer
alltid lika spännande hur tisdagskvällarna skall arta sej i tydinge. Så imorgon är det dans igen,då får jag träffa alla tanterna igen. Tror jag tillhör dom yngsta där,men skitroligt är det. Som livet kan gestalta sej,man undrar ju ibland om det verkligen finns en mening med allt? För om jag gör si så leder det till de och så så leder det till de. Tur man inte tänker igenom allt man tar sej för( så mycket roligt man missat) Som sagt jag får många örfilar men jag får också.........mycket.

Nu skall jag ner och koppla min nya tv i husbilen så jag har något att göra när det regnar(det är Linda som kopplar),blir lite trist att bara läsa. Hade ja bara haft en laptop där ute så hade jag haft att göra. Har länge velat skriva en bok om min barndom,men aldrig kommit igång. NÅGON SOM HAR EN BILLIG LAPTOP ATT SÄLJA KANSKE? Kunde ju vara roligt för mina efterlämnade om inte annat. Och roligt för mej att skriva.Visserligen var väl min barndom inte speciellt rolig,men just att få skriva av sej så mycket skit.  Nog nu  VÄL MÖTT  DAGENS VISDOMSORD
VAR RÄDD OM DET LILLA TROLIGTVIS BLIR DET INTE MER

NYKTER HELG

Ni kommer aldrig att tro mej,men jag har haft en helt nykter helg,fast gurkan har varit på besök. Den första i tydinge detta året. Jag gick till och med och dansade på fredagen helt nykter,och har aldrig haft så roligt och blivit så mycket uppbjuden som denna fredag.Någon till och med tyckte jag  dansade bra.Snacka om att få ett starkare självförtroende,kännde mej verkligen lycklig efteråt. Även jag själv tyckte det gick hyfsat på dansen, annars brukar jag tycka man dansar som med träben när jag är nykter. VERKLIGEN ATT REKOMMENDERA. Blir absolut inte sista gången.
Kan inte lova att jag skall hålla mej nykter hädanefter,men jag skall ta en dag i taget. Visst var man sugen lite,men samtidigt ville jag försöka. Stolt över mej själv är jag faktiskt lite. Kommer ihåg allting,även orkestern,som var bland de bästa som varit i tydinge. Dans igen på onsdag,och även då skall jag vara nykter. Vädret har varit helt ok denna helg även om jag inte badade.(lite kärring är jag allt) Minst 25 grader i vattnet annars får det vara för min del. Vi körde till Broby antik o samlarmarknad på söndagen,(tänk så mycket skit det finns) samma på bord efter bord,tror det börjar bli lite tjatigt det där med loppisar och marknader. Men det är klart chansen finns ju alltid att man springer på något. Annars har det varit mest att sitta och slöa hela helgen,(kroppen verkar behövt det) Tänk att sitta och göra ingenting en hel helg.SKÖNT!

Linda och Livius,kom och hälsade på under loppisen i tydinge på lördagen. Fick stolt visa upp dom bägge.Livius charmar alla med sitt leende(ingen trodde jag var far till honom,alla erbjöd sej som fäder) HAHA precis som om inte jag skulle kunna med sådan knorr.(svårt att tro det själv emellanåt) Han börjar få sin första tand och är bara 2 1/2 månad, syns riktigt  tydligt.Kan snart ta med honom på fiske eller raggning.(samma sak)  Skall till BVC på onsdag så får vi se om dom är nöjda med vikten denna gången. Väger drygt 4 kilo nu,klart han är liten men följer sin kurva som han skall.

Imorgon kommer gurkan med sin nyinköpta likbil till träffen i tydinge,och vill jag skall åka iden(det kan han bara glömma,
det blir till den sista färden och inte innan) Kalla kårar på min rygg bara jag tänker på det. Sen är Linda tvärtemot,hon vill gärna ha en kista i vardagsrummet? Pervers eller?Då fick man väl ligga på lit de parad hemma!

Det blir lite dåligt med tid att skriva i bloggen framöver,men skall försöka få tag på en laptop så jag kan skriva när jag är på campingen. Saknar verkligen att skriva,även om jag gör det bara för min egen skull.  Nog nu  VÄL MÖTT

DAGENS VISDOMSORD       TÄNK SÅ MYCKET VATTEN MAN SER OCH ÄNDÅ ÄR DET BARA YTAN

RSS 2.0